Direktlänk till inlägg 19 november 2011
Koka först upp som varm choklad:
1 dl kakao
2,25 dl standardmjölk
1,25 dl socker
Ställ undan och låt svalna medans du vispar ihop:
125 gram rumstemp smör
1,5 dl socker
Tillsätt:
2 st ägg
1,5 msk vaniljsocker
och sedan växelvis:
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Mjölkchokladen som svalnat något.
Smöra och bröa en form på 1,5 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Känn efter med en sticka.
För lite extra delux; Hacka ner 100 g mörk bakchoklad eller nougat.
Pudra kakan med florsocker.
Förföriskt!
2 pkt torskblock 3-4 dl vispgrädde 2 dl fet creme fraiche 1 grönsaksbuljongtärning x-antal tsk dijonsenap Riven ost 1 purjolök Tina fiskblocken en aning och lägg dom i en ugnsform. Du kan välja att ha blocken hela eller tärna dom....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|