Senaste inläggen

Av Satu - 30 augusti 2011 17:30

3-4 st röda paprikor

400 g köttfärs

Ett par nävar färska kantareller

1 gul lök

Svampbuljong eller köttbuljong

Mozarellaost

Creme Fraiche

Kryddor efter smak och bak!



Dela och kärna ur paprikorna på längden.

Stek köttfärsen.

Blanda ner kantareller och lök.

Smula ner buljong efter smak och tycke.

Blanda ner ett par msk fet creme fraiche.

Smaka av med kryddor, tex paprikapulver och aromat!


Fyll paprikahalvorna med röran, skiva på 1-2 bitar mozarellaost.

In i ugnen, 200 g tills osten fått fin färg!

Servera med en god sallad!


 


Smaklig spis!

Av Satu - 25 augusti 2011 09:47

500 g broccoli

2 ägg

2 dl vispgrädde

250 g keso

250 h fetaost

riven ost tex gratäng

aromatkrydda


Sätt ugnen på 200 g.

Koka upp broccolin i ett par minuter, den ska ha tuggmotstånd.

Lägg över broccolin i en smord ugnsform.


Blanda grädde, ägg och keso.

Tärna eller smula sönder fetaosten och blanda ner den i smeten.

Krydda med aromat eller annan favoritkrydda.


Häll smeten över broccolin och strö över rikligt med ost.

Grädda gratängen i ugnen ca 20-30 min tills den fått fin färg.

Servera med kalla tunna kalkon/rökt skinka skivor.




Oooh!  

Av Satu - 24 augusti 2011 16:05

4 st ägg

4 dl socker

200 g smält smör

6 dl rivna morötter

4 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

1 tsk kanel



Dubbel glasyr! 


400 g philadelphiaost

300 g rumsvarmt smör

6 dl florsocker

6 tsk vaniljsocker



Smält smör, och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.

Rör sist i dom rivna morötterna.


Smörj och bröa en panna på ca 30*20 cm.

Häll ner smeten och strö på lite extra kanel och kardemumma.

Grädda i 175 g mitt i ugnen ca 20-25 min. Känn dig fram med en sticka, kakan ska vara lite kladdig.

Låt kakan sedan svalna.


Till glasyren så är det bara att blanda ihop allt för hand. Använd elvisp för att få en slät kräm.

Bred krämen över kakan och ställ in i kylen en stund.

Avnjut och bli beroende!





Sexy!  

Av Satu - 24 augusti 2011 15:48

Pasta av valfri sort

500 g lövbiff

500 g skivade champinjoner

5 dl mellangrädde

4 st vitlöksklyftor

8 msk färskost smak vitlök/örter

Smaka av med touch of taste oxfond eller köttbuljong


salt och peppar


koka pastan.

skär köttet i strimlor och hacka vitlöken.

Stek köttet på hög värme tills den fått färg och tillsätt sedan vitlök och svampen.

Låt fräsa ett par minuter.

Tillsätt grädden, osten, och smaka av med fond/buljong.

Låt koka upp och red med maizena om du vill ha krämigare sås!


Blanda ner såsen i pastan och servera med en god sallad!



 


Creamy!







Av Satu - 15 april 2011 08:47

1 st kassler ca 400 g.

2 dl vispgrädde

1 purjolök

1 röd paprika

1 dl sweet chilisås

Curry

Salt

Ananasringar

Riven ost


Skiva kasslern i tunna skivor och lägg dom i en ugnssäker form.

Skiva purjon och paprikan och strö över kasslern.


Vispa ihop grädde, chilisås  till en lagom tjocklek.

Smaka av med salt och curry.


Häll såsen över kasslern och lägg på ananasskivorna.

Toppa med ett par nävar smakrik riven ost!


Grädda i 225 g ca 20 min, tills osten fått gyllenbrun färg!


Servera med ris!


 


Sweet!

Av Satu - 15 april 2011 08:35

500 g blandfärs

1 gul lök

1 äggula

1 paket creme bonjour gräslök

1 dl vispgrädde

1 tsk salt

3-4 msk Touch of Taste Oxfond

1 msk soya


Hacka löken och blanda ner den i köttfärsen.

Tilllsätt dom övriga ingredienserna, förutom creme bonjour osten.

Forma till en limpa i en stor ugnsfast form.

Gör en skåra på längden och klicka ner osten.

Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.

Grädda i ugnen i ca 45 min på 175 g.

När köttsaften är klar är den färdig!



 


Yammi!



Av Satu - 12 april 2011 18:40

4 st kycklingfilé

1-2 tsk salt

1 1/2 msk curry

1 1/2 msk röd curry pasta

1 röd lök

2-3 vitlöksklyftor

3 dl vispgrädde

1 burk fet creme fraiche

1 röd chilifrukt

3 msk mango chutney


Skär kycklingfilén i småbitar och stek dom i smör eller olja.

Krydda med curry, salt och currypasta.

Strimla chilifrukt, lök och vitlök, lägg ner det i grytan tillsammans med kycklingen.

Rör i grädde och creme fraiche.

Låt grytan koka en liten stund och tillsätt sedan mango chutney.

Smaka av och tillsätt ev mer salt.


Servera med pasta eller ris.


 


Hett!

Av Satu - 5 april 2011 08:47

3 st ägg

1,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

200 g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

10 st digestivekex


Dela äggen.

Lägg äggvitorna i en bunke, och äggulorna i en annan.

Häll strösocker och vaniljsocker äver äggulorna.


Vispa först äggvitorna till ett fast skum, skummet ska vara så fast så att man kan vända upp och ner på bunken. Använd elvisp.


Vispa äggulorna och sockret till en ljusgul smet. Använd elvisp.

Blanda i philadelphiaosten . Lägsta hastighet på elvispen.


Vispa grädden i en bunke. Den ska vara lagom fast, rör sedan ner grädden i den andra smeten.


Rör försiktig med en sked  ner dom vispade äggvitorna.


Krossa digestivekexen och lägg dom i botten på en form med löstagbar kant.

Häll i smeten och strö smulad digestivekex över.


Ställ in i frysen ca 5 timmar och ta ut kakan ca 15 min innan servering.


 


Mmmm.



Presentation


Cherry And Chocolate!
Välkommen till min värld av läckerheter!
I min kittel kommer det finnas både nya och gamla recept, en härlig blandning av smågodis!
Jag är svag för livets goda, men njuter av varenda tugga!

Enter!

Senaste inläggen

Fritt Flöde!

Free your mind!

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards