Senaste inläggen
3-4 st röda paprikor
400 g köttfärs
Ett par nävar färska kantareller
1 gul lök
Svampbuljong eller köttbuljong
Mozarellaost
Creme Fraiche
Kryddor efter smak och bak!
Dela och kärna ur paprikorna på längden.
Stek köttfärsen.
Blanda ner kantareller och lök.
Smula ner buljong efter smak och tycke.
Blanda ner ett par msk fet creme fraiche.
Smaka av med kryddor, tex paprikapulver och aromat!
Fyll paprikahalvorna med röran, skiva på 1-2 bitar mozarellaost.
In i ugnen, 200 g tills osten fått fin färg!
Servera med en god sallad!
Smaklig spis!
500 g broccoli
2 ägg
2 dl vispgrädde
250 g keso
250 h fetaost
riven ost tex gratäng
aromatkrydda
Sätt ugnen på 200 g.
Koka upp broccolin i ett par minuter, den ska ha tuggmotstånd.
Lägg över broccolin i en smord ugnsform.
Blanda grädde, ägg och keso.
Tärna eller smula sönder fetaosten och blanda ner den i smeten.
Krydda med aromat eller annan favoritkrydda.
Häll smeten över broccolin och strö över rikligt med ost.
Grädda gratängen i ugnen ca 20-30 min tills den fått fin färg.
Servera med kalla tunna kalkon/rökt skinka skivor.
Oooh!
4 st ägg
4 dl socker
200 g smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Dubbel glasyr!
400 g philadelphiaost
300 g rumsvarmt smör
6 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker
Smält smör, och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.
Rör sist i dom rivna morötterna.
Smörj och bröa en panna på ca 30*20 cm.
Häll ner smeten och strö på lite extra kanel och kardemumma.
Grädda i 175 g mitt i ugnen ca 20-25 min. Känn dig fram med en sticka, kakan ska vara lite kladdig.
Låt kakan sedan svalna.
Till glasyren så är det bara att blanda ihop allt för hand. Använd elvisp för att få en slät kräm.
Bred krämen över kakan och ställ in i kylen en stund.
Avnjut och bli beroende!
Sexy!
Pasta av valfri sort
500 g lövbiff
500 g skivade champinjoner
5 dl mellangrädde
4 st vitlöksklyftor
8 msk färskost smak vitlök/örter
Smaka av med touch of taste oxfond eller köttbuljong
salt och peppar
koka pastan.
skär köttet i strimlor och hacka vitlöken.
Stek köttet på hög värme tills den fått färg och tillsätt sedan vitlök och svampen.
Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt grädden, osten, och smaka av med fond/buljong.
Låt koka upp och red med maizena om du vill ha krämigare sås!
Blanda ner såsen i pastan och servera med en god sallad!
Creamy!
1 st kassler ca 400 g.
2 dl vispgrädde
1 purjolök
1 röd paprika
1 dl sweet chilisås
Curry
Salt
Ananasringar
Riven ost
Skiva kasslern i tunna skivor och lägg dom i en ugnssäker form.
Skiva purjon och paprikan och strö över kasslern.
Vispa ihop grädde, chilisås till en lagom tjocklek.
Smaka av med salt och curry.
Häll såsen över kasslern och lägg på ananasskivorna.
Toppa med ett par nävar smakrik riven ost!
Grädda i 225 g ca 20 min, tills osten fått gyllenbrun färg!
Servera med ris!
Sweet!
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket creme bonjour gräslök
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
3-4 msk Touch of Taste Oxfond
1 msk soya
Hacka löken och blanda ner den i köttfärsen.
Tilllsätt dom övriga ingredienserna, förutom creme bonjour osten.
Forma till en limpa i en stor ugnsfast form.
Gör en skåra på längden och klicka ner osten.
Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.
Grädda i ugnen i ca 45 min på 175 g.
När köttsaften är klar är den färdig!
Yammi!
4 st kycklingfilé
1-2 tsk salt
1 1/2 msk curry
1 1/2 msk röd curry pasta
1 röd lök
2-3 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 burk fet creme fraiche
1 röd chilifrukt
3 msk mango chutney
Skär kycklingfilén i småbitar och stek dom i smör eller olja.
Krydda med curry, salt och currypasta.
Strimla chilifrukt, lök och vitlök, lägg ner det i grytan tillsammans med kycklingen.
Rör i grädde och creme fraiche.
Låt grytan koka en liten stund och tillsätt sedan mango chutney.
Smaka av och tillsätt ev mer salt.
Servera med pasta eller ris.
Hett!
3 st ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
Dela äggen.
Lägg äggvitorna i en bunke, och äggulorna i en annan.
Häll strösocker och vaniljsocker äver äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum, skummet ska vara så fast så att man kan vända upp och ner på bunken. Använd elvisp.
Vispa äggulorna och sockret till en ljusgul smet. Använd elvisp.
Blanda i philadelphiaosten . Lägsta hastighet på elvispen.
Vispa grädden i en bunke. Den ska vara lagom fast, rör sedan ner grädden i den andra smeten.
Rör försiktig med en sked ner dom vispade äggvitorna.
Krossa digestivekexen och lägg dom i botten på en form med löstagbar kant.
Häll i smeten och strö smulad digestivekex över.
Ställ in i frysen ca 5 timmar och ta ut kakan ca 15 min innan servering.
Mmmm.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|