Senaste inläggen
Botten:
12 st digestivekex
75 gram smör
Fyllningen:
800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
4 st ägg
Smula ner kexen grov i en bunke. Smält smöret och häll över kexen och rör om till en smulig smet.
Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.
Ställ kallt, och värm ugnen till 175 g.
Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljsocker.
Blanda ner vetemjöl och salt och rör ihop till en slät smet.
Rör ner äggen, ett i taget så att det blandast ordentligt.
Häll fyllningen över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Kakan kommer att verka mjuk, men stelnar när det svalnat.
Låt kakan svalna helt och lossa den sedan från formen.
Dekorera med tex hallon, passionsfrukt , smulad digestivekex eller choklad!
Oooh.
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vispgrädde
100 g rökt skinka alt kalkon
4 st ägg
3 dl mellangrädde
1 dl riven ost med mycket smak
salt och peppar
Arbeta samman smör och mjöl, häll på vispgrädden.
Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i kylen minst 10 min.
Nagga botten och förgrädda den sedan pajskalet i 5-10 min i 225 g.
Hacka skinkan och strö ut den i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, ost, salt och peppar.
Häll smeten i formen och grädda i 225 g i ca 25 min.
Servera pajen med en god sallad!
Happy Dinner!
150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr.
100 g smör
6 msk starkt kallt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Garnering.
kokosflingor alt strössel.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa ihop försiktigt på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form på ca 40 x 32 cm som du smörjt med smör och ströbröd alt kokosflingor.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 g ca 10-15 min.
Gör glasyren. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred över glasyren över kakan och garnera med kokos eller strössel!
Smula på!
8 st ägg
1 dl vispgrädde
1 pkt fetaost
1 dl kesella
Chorizo salami
Gräslök
Peppar, salt
Vispa ihop ägg, grädde och kesella lite lätt.
Smula ner fetaosten och klipp små bitar av salami.
Rör ner en näve gräslök och smaka av med salt och peppar.
Fyll upp 15 st aluminium (mazarin) formar med smeten.
Grädda mitt i ugnen i 20 min på 175 g.
Servera med en enkel sallad på tomat, gurka, fetaost och rödlök!
Touché!
500 g fläskfilé
10 st champinjoner
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk dijon senap
2 st vitlöksklyftor
1 msk hackad gräslök
Skiva svampen och fräs i smör. Lägg åt sidan.
Skiva fläskfilén i medaljonger och bryn i smör.
Pressa över vitlöken och lägg i svampen.
Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
Låt såsen koka ihop och köttet bli mört och genomstekt.
Blanda ner gräslöken.
Servera med tex pasta eller ris.
Touch of Taste!
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 krm salt
3 dl frysta blåbär
Använd elvisp så går det snabbt.
Rör smör och socker till en jämn smet.
Vispa i ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker, salt och bakpulver och vispa ihop.
Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvisp, och tillsätt sedan mjölken.
Vispa ihop till en jämn smet.
Vänd ner blåbären med en sked.
Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min i 200 g.
Berry Love!
3-4 st kycklingfilé
1 ask 200 g creme bonjourost smak vitlök eller gräslök
Hackad persilja
Salt och peppar
Smör
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
1 msk kycklingfond
Cocktailtomater
Sätt ugnen på 225 g.
Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med en klick ost och persilja.
Fäst med en tandpetare.
Krydda med salt och peppar och bryn i smör.
Lägg över i en smord ugnsform.
Blanda grädde, fond, soya och resten av osten i stekpannan och låt koka upp.
Häll över kycklingen och in i ugnen ca 15-20 min.
Strö över tomaterna och in i ugnen ytterligare 5 min.
Jag hade vitlöksost i kycklingen och gräslöksost i såsen!
Mmmm.
4 st ägg
1 dl vispgrädde
1 tsk Oregano
500 g köttfärs
1 gul lök
3-4 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
Färsk timjan
salt och peppar
2 dl riven ost med smak
1/2 dl fet creme fraiche
1 dl vispgrädde
Cocktailtomater
Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med oregano.
Häll ner det i en smord ugnsform och grädda i ugnen i 200 g ca 8-10 min.
Hacka och stek upp lök och vitlök.
Blanda sedan ner köttfärsen och stek tillsammans med tomatpuré.
Blanda ner hackad timjan och salta och peppra.
Låt småputtra ett par min.
Blanda ihop osten, creme fraiche och grädde.
Häll på köttfärsblandningen över omeletten, bred på ostfyllningen och toppa med halva cocktailtomater.
Öka ugnens värme till 225 g och grädda i ca 10 min, eller tills osten fått färg.
Mumma!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|