Senaste inläggen

Av Satu - 5 april 2011 08:37

Botten:


12 st digestivekex

75 gram smör


Fyllningen:


800 g philadelphiaost

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 msk vetemjöl

0,5 tsk salt

4 st ägg


Smula ner kexen grov i en bunke. Smält smöret och häll över kexen och rör om till en smulig smet.

Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.

Ställ kallt, och värm ugnen till 175 g.


Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljsocker.

Blanda ner vetemjöl och salt och rör ihop till en slät smet.

Rör ner äggen, ett i taget så att det blandast ordentligt.


Häll fyllningen över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

Kakan kommer att verka mjuk, men stelnar när det svalnat.

Låt kakan svalna helt och lossa den sedan från formen.

Dekorera med tex hallon, passionsfrukt , smulad digestivekex eller choklad!



 


Oooh.

Av Satu - 2 april 2011 12:32

125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk vispgrädde

100 g rökt skinka alt kalkon

4 st ägg

3 dl mellangrädde

1 dl riven ost med mycket smak

salt och peppar


Arbeta samman smör och mjöl, häll på vispgrädden.

Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i kylen minst 10 min.

Nagga botten och förgrädda den sedan pajskalet i 5-10 min i 225 g.

Hacka skinkan och strö ut den i pajskalet.

Vispa samman ägg, grädde, ost, salt och peppar.

Häll smeten i formen och grädda i 225 g i ca 25 min.


Servera pajen med en god sallad!



 


Happy Dinner!


Av Satu - 2 april 2011 12:17

150 g smör

2 st ägg

3 dl socker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1,5 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl


Glasyr.


100 g smör

6 msk starkt kallt kaffe

2 msk kakao

4 tsk vaniljsocker

6 dl florsocker


Garnering.

kokosflingor alt strössel.


Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

Vispa ihop försiktigt på lägsta hastighet.


Bred ut smeten i en form på ca 40 x 32 cm som du smörjt med smör och ströbröd alt kokosflingor.


Grädda i nedre delen av ugnen i 225 g ca 10-15 min.


Gör glasyren. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.


Bred över glasyren över kakan och garnera med kokos eller strössel!


  

Smula på!



Av Satu - 21 mars 2011 19:16


8 st ägg

1 dl vispgrädde

1 pkt fetaost

1 dl kesella

Chorizo salami

Gräslök

Peppar, salt


Vispa ihop ägg, grädde och kesella lite lätt.

Smula ner fetaosten och klipp små bitar av salami.

Rör ner en näve gräslök och smaka av med salt och peppar.


Fyll upp 15 st aluminium (mazarin) formar med smeten.

 Grädda mitt i ugnen i 20 min på 175 g.


Servera med en enkel sallad på tomat, gurka, fetaost och rödlök!



 Touché! 

Av Satu - 20 mars 2011 18:24

500 g fläskfilé

10 st champinjoner

2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin

2 dl mellangrädde

2 dl vatten

2 msk dijon senap

2 st vitlöksklyftor

1 msk hackad gräslök


Skiva svampen och fräs i smör. Lägg åt sidan.

Skiva fläskfilén i medaljonger och bryn i smör.

Pressa över vitlöken och lägg i svampen.

Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.

Låt såsen koka ihop och köttet bli mört och genomstekt.

Blanda ner gräslöken.


Servera med tex pasta eller ris.


 


Touch of Taste!

Av Satu - 20 mars 2011 17:49

  



125 g rumsvarmt smör

2 dl socker

3 st ägg

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 krm salt

3 dl frysta blåbär


Använd elvisp så går det snabbt.


Rör smör och socker till en jämn smet.

Vispa i ett ägg i taget.

Tillsätt vaniljsocker, salt och bakpulver och vispa ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvisp, och tillsätt sedan mjölken.

Vispa ihop till en jämn smet.

Vänd ner blåbären med en sked.


Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar.

Grädda mitt i ugnen ca 20 min i 200 g.


 


Berry Love!




Av Satu - 3 mars 2011 18:30

  



3-4 st kycklingfilé

1 ask 200 g creme bonjourost smak vitlök eller gräslök

Hackad persilja

Salt och peppar

Smör

3 dl vispgrädde

1 msk kinesisk soya

1 msk kycklingfond


Cocktailtomater


Sätt ugnen på 225 g.

Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med en klick ost och persilja.

Fäst med en tandpetare.

Krydda med salt och peppar och bryn i smör.

Lägg över i en smord ugnsform.


Blanda grädde, fond, soya och resten av osten i stekpannan och låt koka upp.


Häll över kycklingen och in i ugnen ca 15-20 min.

Strö över tomaterna och in i ugnen ytterligare 5 min.


Jag hade vitlöksost i kycklingen och gräslöksost i såsen!


  


Mmmm.

Av Satu - 2 mars 2011 18:43




4 st ägg

1 dl vispgrädde

1 tsk Oregano


500 g köttfärs

1 gul lök

3-4 klyftor vitlök

2 msk tomatpuré

Färsk timjan

salt och peppar


2 dl riven ost med smak

1/2 dl fet creme fraiche

1 dl vispgrädde


Cocktailtomater


Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med oregano.

Häll ner det i en smord ugnsform och grädda i ugnen i 200 g ca 8-10 min.


Hacka och stek upp lök och vitlök.

Blanda sedan ner köttfärsen och stek tillsammans med tomatpuré.

Blanda ner hackad timjan och salta och peppra.

Låt småputtra ett par min.


Blanda ihop osten, creme fraiche och grädde.


Häll på köttfärsblandningen över omeletten, bred på ostfyllningen och toppa med halva cocktailtomater.

Öka ugnens värme till 225 g och grädda i ca 10 min, eller tills osten fått färg.


  


Mumma!


Presentation


Cherry And Chocolate!
Välkommen till min värld av läckerheter!
I min kittel kommer det finnas både nya och gamla recept, en härlig blandning av smågodis!
Jag är svag för livets goda, men njuter av varenda tugga!

Enter!

Senaste inläggen

Fritt Flöde!

Free your mind!

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards