Senaste inläggen
300 g köttfärs
4 dl vitkål
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 st köttbuljongtärning
1 st purjolök
1 msk kinesisk soya
salt, peppar
Stek upp köttfärsen.
Blanda ner den skivade purjon och den strimlade vitkålen i pannan.
Låt fräsa ett par min.
Fyll kastrull med 1 liter vatten, ner med buljong, tomatpuré,senap.
Häll ner köttfärsröran.
Koka i ca 15 min, smaka av med soya och kryddor.
Sörpla!
500 g pasta
1 burk grön pesto
2 pkt bacon
1 pkt fetaost
Koka pasta.
Stek bacon knaperstekt.
Tärna fetaosten
Blanda ner pesto, feta och bacon i pastan.
Piece of cake!
Deg:
75 g smör
5 dl vetemjöl
25 g jäst
1 tsk salt
1 st ägg
ca 18 dl vetemjöl special
1 st uppvispat ägg till pensling ev lite sesamfrö
Fyllning:
500 g köttfärs
1 rödlök
1 burk creme fraiche smak paprika och chili
1 pkt fetaost
Smält smöret, rör i mjölken till fingervarmt.
Smula ner jästen i en skål och rör ner mjölk och smörblandningen.
Tillsätt salt och det vispade ägget.
Blanda i vetemjöl lite i taget och knåda ihop till en smidig deg.
Strö på lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
Stek upp köttfärsen tillsammans med rödlök, tillsätt creme fraichen.
Låt småputtra nån minut.
Dela degen i 10-12 bitar. Rulla ut till bullar och kavla ut dom till cirklar.
Fördela 1 msk fyllning tvärs över cirkeln, och lägg på en liten bit fetaost.
Lyft upp cirkelns sidor över fyllningen och nyp ihop kanterna på ovansidan.
Nyp kanten i vågmönster.
Lägg pirogerna på bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min och pensla dom med ägg och strö ev på lte sesamfrön.
Grädda pirogerna mitt i ugen i 200 g ca 25 min tills dom är gyllende bruna.
Happy days!
Pajdeg.
150 g smör
4 msk vatten
3 dl vetemjöl
Fyllning.
2 st purjolökar
250 g keso
3 st ägg
2 dl riven ost
salt och peppar
Knåda ihop pajdegen och låt stå kallt 1 timme.
Skiva purjon och koka upp lite lätt i saltat vatten. Låt det rinna av.
Blanda ihop purjon med keso, ägg, ost och salt och peppar.
Klä en pajform med degen och häll på fyllningen.
Blir det deg över kan du dekorera pajtoppen med tunna "stripes".
Grädda mitt i ugen i 200 g ca 20 min tills pajen fått fin färg.
Grymt gott!
200 g maragrin
2 dl mjölk
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
200 g mörk blockchoklad
Frosting.
1 pkt philadelphia creme cheese
50 g margarin
2 msk vailjsocker
1 pkt florsocker
Röd karamellfärg
Strössel eller annan dekoration
Vispa ägg och socker poröst.
Smölt smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao.
Blanda ner smöret växelvis i mjölblandningen.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt av aluminium.
Fyll upp med smet.
Grädda i ugnen i 225 g i ca 15-20 min.
Frostning.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda creme cheese med vaniljsockret.
Rör ner smöret.
Tillsätt florsockret och rör om till en jämn kräm.
Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.
Ta ut muffins ur aluminiumformarna och låt dom svalna.
Spritsa sedan på valfri mängd frosting.
Dekorera med strössel.
Förföriskt!
500 g köttfärs
1 pkt finkrossade tomater med smak av basilika/chili/vitlök.
1 gul lök
Aromat, svartpeppar och salt
Bechamelsås:
5 dl matlagningsgrädde
2 dl fet creme fraiche
2 nävar riven ost tex gratängost eller pizzaost
aromat
Lasagneplattor
Stek upp köttfärsen tillsammans med hackad lök.
Krydda rikligt med aromat.
Häll över finkrossade tomater och låt småputtra några minuter.
Smaka av med peppar och salt.
Koka upp grädden under omrörning.
Häll ner creme fraichen.
Tillsätt osten och smaka av med aromat.
Varva köttfärs, lasagneplattor och bechamelsås.
3 lager plattor brukar bli lagom.
Toppa med riven ost.
In i ugnen på 200-225 g i ca 20-30 min.
Delicious!
1 vattenmelon
3 st rödlök
2 -3 st lime
150 g fetaost
Skär melonen i bitar och lägg i en skål, smula ner fetaosten.
Skiva rödlöken och dränk dom i limesaft.
Låt löken ligga och dra i limesaften en stund.
Blanda ner det tillsammans med melonen och fetaosten.
Servera med en grillad köttbit eller kyckling!
Saftigt!
Pasta av valfri sort
500 g köttfärs
2 dl creme fraiche med smak franska örter
2,5 dl matlagningsgrädde
5-6 klyftor vitlök
x-antal champinjoner
Höfta sweetchilisås och chilisås efter eget tycke och smak!
Men juh mer, desto bättre!
Koka pastan.
Stek upp köttfärsen tillsammans med vitlök och champinjoner.
Blanda ner övriga ingredienser och låt småputtra ett par minuter.
Servera rykande het!
Heat it up!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|