Senaste inläggen

Av Satu - 27 februari 2011 14:33

 



300 g köttfärs

4 dl vitkål

2 msk dijonsenap

2 msk tomatpuré

1 liter vatten

2 st köttbuljongtärning

1 st purjolök

1 msk kinesisk soya

salt, peppar

 

Stek upp köttfärsen.

Blanda ner den skivade purjon och den strimlade vitkålen i pannan.

Låt fräsa ett par min.

Fyll kastrull med 1 liter vatten, ner med buljong, tomatpuré,senap.

Häll ner köttfärsröran.

Koka i ca 15 min, smaka av med soya och kryddor.


  


Sörpla!

Av Satu - 27 februari 2011 14:20



500 g pasta

1 burk grön pesto

2 pkt bacon

1 pkt fetaost


Koka pasta.

Stek bacon knaperstekt.

Tärna fetaosten

Blanda ner pesto, feta och bacon i pastan.


  


Piece of cake!



Av Satu - 27 februari 2011 10:13

  


Deg:


75 g smör

5 dl vetemjöl

25 g jäst

1 tsk salt

1 st ägg

ca 18 dl vetemjöl special

1 st uppvispat ägg till pensling ev lite sesamfrö


Fyllning:


500 g köttfärs

1 rödlök

1 burk creme fraiche smak paprika och chili

1 pkt fetaost


Smält smöret, rör i mjölken till fingervarmt.

Smula ner jästen i en skål och rör ner mjölk och smörblandningen.

Tillsätt salt och det vispade ägget.

Blanda i vetemjöl lite i taget och knåda ihop till en smidig deg.

Strö på lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.


Stek upp köttfärsen tillsammans med rödlök, tillsätt creme fraichen.

Låt småputtra nån minut.


Dela degen i 10-12 bitar. Rulla ut till bullar och kavla ut dom till cirklar.

Fördela 1 msk fyllning tvärs över cirkeln, och lägg på en liten bit fetaost.

Lyft upp cirkelns sidor över fyllningen och nyp ihop kanterna på ovansidan.

Nyp kanten i vågmönster.

Lägg pirogerna på bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min och pensla dom med ägg och strö ev på lte sesamfrön.

Grädda pirogerna mitt i ugen i 200 g ca 25 min tills dom är gyllende bruna.


  


Happy days!





Av Satu - 27 februari 2011 09:58



Pajdeg.


150 g smör

4 msk vatten

3 dl vetemjöl

Fyllning.


2 st purjolökar

250 g keso

3 st ägg

2 dl riven ost

salt och peppar



Knåda ihop pajdegen och låt stå kallt 1 timme.

Skiva purjon och koka upp lite lätt i saltat vatten. Låt det rinna av.

Blanda ihop purjon med keso, ägg, ost och salt och peppar.


Klä en pajform med degen och häll på fyllningen.

Blir det deg över kan du dekorera pajtoppen med tunna "stripes".


Grädda mitt i ugen i 200 g ca 20 min tills pajen fått fin färg.


  


Grymt gott!


Av Satu - 27 februari 2011 09:27

  



200 g maragrin

2 dl mjölk

3 dl socker

4 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 msk potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

200 g mörk blockchoklad


Frosting.


1 pkt philadelphia creme cheese

50 g margarin

2 msk vailjsocker

1 pkt florsocker

Röd karamellfärg

Strössel eller annan dekoration


Vispa ägg och socker poröst.

Smölt smöret.

Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao.

Blanda ner smöret växelvis i mjölblandningen.

Hacka chokladen och blanda ner i smeten.

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt av aluminium.

Fyll upp med smet.

Grädda i ugnen i 225 g i ca 15-20 min.



Frostning.


Smält smöret och låt svalna.

Blanda creme cheese med vaniljsockret.

Rör ner smöret.

Tillsätt florsockret och rör om till en jämn kräm.

Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.



Ta ut muffins ur aluminiumformarna och låt dom svalna.

Spritsa sedan på valfri mängd frosting.

Dekorera med strössel.


  


Förföriskt!



Av Satu - 27 februari 2011 09:10



500 g köttfärs

1 pkt finkrossade tomater med smak av basilika/chili/vitlök.

1 gul lök

Aromat, svartpeppar och salt


Bechamelsås:


5 dl matlagningsgrädde

2 dl fet creme fraiche

2 nävar riven ost tex gratängost eller pizzaost

aromat


Lasagneplattor


Stek upp köttfärsen tillsammans med hackad lök.

Krydda rikligt med aromat.

Häll över finkrossade tomater och låt småputtra  några minuter.

Smaka av med peppar och salt.


Koka upp grädden under omrörning.

Häll ner creme fraichen.

Tillsätt osten och smaka av med aromat.


Varva köttfärs, lasagneplattor och bechamelsås.

3 lager plattor brukar bli lagom.

Toppa med riven ost.


In i ugnen på 200-225 g i ca 20-30 min.


 


Delicious!


Av Satu - 25 februari 2011 20:49



1  vattenmelon

3 st rödlök

2 -3 st lime

150 g fetaost


Skär melonen i bitar och lägg i en skål, smula ner fetaosten.

Skiva rödlöken och dränk dom i limesaft.

Låt löken ligga och dra i limesaften en stund.

Blanda ner det tillsammans med melonen och fetaosten.


Servera med en grillad köttbit eller kyckling!  



Saftigt!

Av Satu - 25 februari 2011 20:35


  



Pasta av valfri sort

500 g köttfärs

2 dl creme fraiche med smak franska örter

2,5 dl matlagningsgrädde

5-6 klyftor vitlök

x-antal champinjoner

Höfta sweetchilisås och chilisås efter eget tycke och smak!

Men juh mer, desto bättre!


Koka pastan.

Stek upp köttfärsen tillsammans med vitlök och champinjoner.

Blanda ner övriga ingredienser och låt småputtra ett par minuter.


Servera rykande het!


  


Heat it up!

Presentation


Cherry And Chocolate!
Välkommen till min värld av läckerheter!
I min kittel kommer det finnas både nya och gamla recept, en härlig blandning av smågodis!
Jag är svag för livets goda, men njuter av varenda tugga!

Enter!

Senaste inläggen

Fritt Flöde!

Free your mind!

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards