Alla inlägg under februari 2011
Tagliatelle
Broccolibuketter
Färska tomater
Ostsås:
3 dl vispgrädde
3 dl riven ost, tex prästost, eller annan ost med mycket smak.
2 msk koncentrerad apelsinjuice
Örtsalt och peppar
Koka pastan al dente, gärna tillsammans med en halv buljontärning.
Koka upp grädden, lägg i osten, låt den smälta under omrörning och ha sedan i apelsinjuicen.
Smaka av med salt och peppar.
Häll pastan i en smord ugnsform tillsammans med broccolibuketterna.
Slå över ostsåsen.
Skiva på färska tomater och krydda med örtsalt.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 200 g i ca 20 min, till osten fått fin färg.
Servera med isbergsallad eller ruccola!
Bon apetit!
Pajdeg.
125 g margarin
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
Fyllning.
300-400 g broccolibuketter
1 pkt fetaost
1 rödlök
Äggstanning.
3 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
Riven ost till gratinering.
Pajdegen: Blanda samman smör, mjöl och vatten. Knåda ihop.
Klä pajformen och förgrädda i ca 10 min i 200-225 g.
Degen ska bli svagt gyllenbrun.
Koka dom frysta broccolibuketterna, skiva rödlöken och tärna fetaosten.
Fyll pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen. Toppa med ost och låt gå i ugen tills osten fått färg, 40-50 min på 225 g.
Grymt!
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ställ veckade papperformar i en långpanna eller plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i matfettet.
Fördela smeten i formarna, fyll dom 3/4.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min i 200 g.
Enjoy!
500 g pasta penne
1 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
1 burk grön pesto
2 pkt bacon
1 purjolök
2 st röda paprikor
200 g fetaost
Cocktail tomater
Koka och skölj pastan.
Blanda ner pesto, creme fraiche, och gräddfil i pastan.
Strimla kycklingen.
Stek bacon knaperstekt.
.Skiva och hacka purjolök och paprika.
Tillsätt kycklingen, bacon, grönsakerna och fetaost.
Rör ihop försiktigt.
Toppa med hela cocktailtomater.
Mums!
4 st kycklingfilé
150 g rökt skinka
3 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 dl lagrad ost
Gräslök
Förstek kycklingen ett par minuter i stekpanna.
Lägg över dom i en ugnsfast form.
Finhacka skinkan och blanda med creme fraiche, senap, ost och gräslök.
Bred blandningen över kycklingen.
Gratinera i 225 g ca 25 min.
servera med ris eller klyftpotatis.
Njut!
500 g broccoli frysta eller färska.
1 pkt philadelphiaost naturell
4-5 dl vispgrädde
2 tomater
Riven ost
Salt och peppar
Lägg broccolibuketterna i en ugnsfast form.
Rör ihop philadelphiaosten, grädde och en näve riven ost.
Häll över det över broccolin och toppa med tomatskivor och riven ost.
Grädda mitt i ugnen 200 g ca 20 min.
Servera med tex starka kryddkorvar eller kassler.
Till bords!
2-3 zucchinin
500 g köttfärssås
Mozarellaost
1 rödlök
1 tomat
Dela zucchinin på längden.
Gröp ur dom en aning.
Ringla över lite olivolja.
Lägg dom i en ugnsäker form och stoppa in dom i ugnen i ca 10 min. 225 grader.
Under tiden kan du göra köttfärssåsen efter smak och tycke.
Du kan använda fruktköttet från zucchinin och blanda i om önskas.
Fyll zucchinihalvorna med färsen.
Toppa med mozarellaost, rödlök och tomat.
In i ugnen ytterligare 10-15 min, tills osten smält och zucchinin är lagom mjuk.
Ät och njut!
Kycklingbröstfilé eller halloumi
1 paket bacon
1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
2 tsk curry
0,5 tsk socker
isbergsallad
tomater
1 rödlök
Längtanbröd eller formfranska, rostad eller smörstekt
Skiva kycklingfilé/halloumin.
Stek dom i smör.
Stek bacon knaperstekt.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, curry och socker till en dressing.
Stek längtanbrödet i smör på varje sida alt rosta.
Varva sallad, och övriga ingredienser mellan 2-3 skivor bröd!
Voilá!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
|||||||||
|