Direktlänk till inlägg 5 april 2011
Botten:
12 st digestivekex
75 gram smör
Fyllningen:
800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
4 st ägg
Smula ner kexen grov i en bunke. Smält smöret och häll över kexen och rör om till en smulig smet.
Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.
Ställ kallt, och värm ugnen till 175 g.
Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljsocker.
Blanda ner vetemjöl och salt och rör ihop till en slät smet.
Rör ner äggen, ett i taget så att det blandast ordentligt.
Häll fyllningen över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Kakan kommer att verka mjuk, men stelnar när det svalnat.
Låt kakan svalna helt och lossa den sedan från formen.
Dekorera med tex hallon, passionsfrukt , smulad digestivekex eller choklad!
Oooh.
2 pkt torskblock 3-4 dl vispgrädde 2 dl fet creme fraiche 1 grönsaksbuljongtärning x-antal tsk dijonsenap Riven ost 1 purjolök Tina fiskblocken en aning och lägg dom i en ugnsform. Du kan välja att ha blocken hela eller tärna dom....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|